Hulpvraag

If you don’t like where you are, move. You’re not a tree.

‒ Jim Rohn

Een quote die past bij mij als cognitief gedragstherapeut en aansluit bij mijn doelgerichte instelling.

 

 

Bij Een Zorg Minder kun je terecht voor:

– Expertise op het vlak van eetstoornissen. Dat kan zijn in de vorm van coaching en ondersteuning van mensen die lijden aan een eetstoornis, maar ook het bieden van psycho-educatie (de uitleg over het hoe, wat, waarom), handvaten aan de omgeving en voorlichting aan scholen, professionals of instanties.

Ik heb ervaring met het uitvoeren van de Meerdaags GezinsDagbehandeling op basis van de Maudsley therapie, wat betekent dat ik mensen met een eetstoornis, maar ook hun omgeving kan coachen.

Cognitieve gedragstherapie (CGT). Dit is een behandelmethodiek die veelvoorkomende psychische klachten snel en effectief kan verminderen. Het basisprincipe is de manier waarop denken, doen en voelen elkaar beïnvloeden en je leert helpende gedachten in te zetten en ander gedrag toe te passen. CGT is wetenschappelijk aangetoond als effectieve behandelvorm en kan ingezet worden bij allerlei soorten klachten. Ik heb ruime ervaring in de behandeling van angst-, stemmings- en dwangklachten of zelfbeeldproblematiek.

Traumabehandeling middels EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing). Bij deze vorm van behandeling kunnen schokkende ervaringen verwerkt worden door middels oogbewegingen het werkgeheugen te belasten. Voor meer informatie hierover kun je terecht op www.emdr.nl of ik vertel je er graag meer over.

Zowel CGT als EMDR kunnen goed ingezet worden bij de behandeling van mensen met een negatief zelfbeeld.

– Opvoedondersteuning. Voor ouders die vragen hebben over of vastlopen bij de opvoeding van hun kinderen.

NIEUW:
– In samenwerking met paardencoach Huberdien Westerweele bied ik een tweedaagse bijscholing ‘Ervaringsgericht werken bij eetstoornissen. Hoe kunnen paarden hierbij ingezet worden?’
 Voor professionals of mensen die affiniteit hebben met het onderwerp eetstoornissen.
Voor meer informatie, gebruik de link.

 

 

Foto: Jolanda Bosselaar