Jacodine

If you’re always trying to be normal, you’ll never know
how amazing you can be.

‒ Maya Angelou

Een quote die mij motiveert om zelf ook mijn dromen na te jagen… én omdat het leven veel leuker is als je af en toe een beetje gek doet 😉

 

 

Mijn naam is Jacodine Minderhoud. Nadat ik in 2007 mijn studie Pedagogische Wetenschappen in Leiden afrondde, startte ik als orthopedagoog in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Door de jaren heen kreeg ik te maken met een grote diversiteit aan behandelingen en problematieken, maar heb ik vooral expertise op het vlak van angst- & stemmingsproblematiek en eetstoornissen ontwikkeld.

Ik volgde verschillende opleidingen en cursussen. Sinds 2016 ben ik geregistreerd als cognitief gedragstherapeut bij de VGCt. Daarnaast ben ik geschoold in Dialectische Gedragstherapie (DGT), Transdiagnostische Behandeling van Eetstoornissen (CBT-E), EMDR (basis- en vervolgopleiding), het Dialoogmodel en Maudsley Family Therapy for Anorexia Nervosa.

Samen met mijn man en twee zoons woon ik in Westkapelle, vlakbij het strand. Ik vind het heerlijk om lekker uit te waaien en langs het strand te wandelen.

Daarnaast is sinds een paar jaar mijn grote passie het schrijven van boeken. In 2020 kwam bij Clavis Uitgeverij mijn debuut uit. Wat je zegt zie je zelf is een young adult over een meisje met een eetstoornis en was het officiële begin van mijn schrijverscarrière.